Досадникът

Комедия от Франсис Вебер

Превод: Снежина Русинова- Здравкова 

Режисьор: Богдан Петканин 

Продукция на : ОДТ "Боян Дановски"- Перник и театър "Мелпомена"Режисьор: Богдан Петканин

Актьори: Петьо Петков- Шайбата

Времетраене: 100 мин.

Досадникът
Досадникът
Досадникът
Досадникът
Театър Мелпомена и Драматичен теaтър „Боян Дановски” Перник представят невероятната френска комедия "Досадникът" от Франсис Вебер, превод - Снежина Русенова Здравкова.
Франсис Вебер е добре познат режисьор и сценарист в киноиндустрията. Може би, най-добре си спомняме комедията "Руби и Куентин" (оригиналнo заглавие "Tais-toi" 2003 г.) с участието на Жан Рено и Жерар Депардийо.
Преди адаптацията си за театъра, "Досадникът" е реализиран за киното през 1973 г. с участието на Нино Вентура и Жак Брел.
"Досадникът" е пиеса, в която се разказва за един самоубиец и един убиец, попаднали не където трябва. За един палав психиатър и едно любопитно пиколо. За едно напълно неориентирано ченге. И разбира се - любовта на самоубиеца, около която се завърта всичко.
В хотелска стая убиецът Ралф Милано подготвя убийство на ключов свидетел в процес. В съседната стая на хотела Франсоа е на път да се самоубие, заради това, че голямата му любов го е напуснала. Ралф е професионалист, човек който знае какво прави, и човек, който получава пари. Франсоа е един губещ човек в живота, който няма достатъчно здрав разум и е готов да се самоубие. Но Франсоа притежава един огромен талант. Той е непоправим досадник...