Емигранти

Театрална Формация „Мелпомена“ и ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград представят:
"Емигранти"
Автор: Славомир Мрожек
Режисьор: АСЕН БЛАТЕЧКИ
Сценография и костюми: АНТОНИЯ ПОПОВА
Участват: АСЕН БЛАТЕЧКИ и КАЛИН ВРАЧАНСКИ.

Emigranti_poster
В пиесата си „Емигранти“ (1974) Славомир Мрожек представя проявата на безплодните опити за себереализация. Мрожек описва картина на съжителството на двама сънародници – интелектуалеца АА и обикновеният работник ХХ . Действието се развива в една обстановка, няколко часа в навечерието на Нова година.
Героят на Асен Блатечки е типичният емигрант от преди 20 години, от тези емигранти в началото на демокрацията, които имаха възможност да бягат. Общ работник, избягъл от родното си място, за да спечели пари, и мечтае като се върне да покани на празненство целия град, за да видят всички, че „ стопанинът се е върнал от чужбина". Героят на Калин Врачански е абсолютен антипот- върховния интелектуалец, вероятно напуснал родината си по идейни причини. Като че ли всичко разделя тези двама души. Единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират им предоставя малкото допирни точки в ограниченото и студено жизнено пространство. Историята е вълнуваща.
Режисьорът на постановката и актьор Асен Блтатечки казва : „ Това е една пиеса, която нито осъжда, нито поущрява, нито поучава, тя просто наблюдава отстрани една такава съдба- на емигранта. Това всъщност е пиеса за топлотата, радостта, приятелството, възможностт да прегърнеш някой и да му кажеш една топла дума.“
Спектакъл за свободата, добротата, благородството, прошката, за нуждата
от нежност, близост и топлота.
Времетраене: 90 минути

 

"Емигранти"
08.07.2019г.- Благоевград- ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград

10.07.2019г.- Пловдив- ДК "Борис Христов"

11.07.2019г.- Пловдив- ДК "Борис Христов"

12.07.2019г.- Раковски- НЧ "Св.Св. Кирил и Методий- гр. Раковски- 1908"

02.09.2019г.- Бургас- Военен клуб ДНА

<div class="span6video"></div>
<div class="span6video"></div>